Novice

Hororskop - 2007

      »HORORSKOP« multimedijski projekt za mlade

Besedilo: Damjana Kenda-Hussu
Koreografija,režija: Goga Stefanovič-Eravec
Glasba: Matija Jašarov, The Stroj, Kodo
Kostumografija: Stanislava Vauda-Benčevič
Vizualizacija, video: Hana S.Vodeb
Risbe horoskopskih znakov: Miha Kavčič
Oblikovanje: Iztok Skok

Izvedba - PLESNI FORUM CELJE:
Mars: Matej Černjul,
Venera: Aja Zupanec
Sonce: Nuša Pristovšek
Zemljani: Maruša Černjul,Taja Čremožnik, Neja Dvornik, Gruša Erjavec, Hana Hees-Pavlinc, Špela Kajtner, Goran Kusić,Maruša Maligoj, Lea Peperko, Eva Posedel, Maja Pukl, Iza Skok, Maja Šaver, Katarina Zupan, Ana Zupanc

Produkcija: KUD PLESNI FORUM CELJE
Koprodukcija: Forum D d.o.o., Mestna občina Celje

Izhodišča predstave:
V obdobju odraščanja in iskanja svoje lastne identitete, v opazovanju sebe in svojega okolja , mladi iščejo odgovore na številna vprašanja.
Mnogi med njimi se sprašujejo tudi o povezanosti človeka in vesolja, o zvezdah in planetih, ki nam uravnavajo usodo od spočetja dalje.
V trenutku, ko se rodimo, so zvezde razporejene na točno določeni način , ki nas skozi horoskopske znake osebnostno opredelijo in nam medsebojne odnose krojijo.
V horoskop lahko verjamemo ali pa tudi ne, a vendar v njem pogosto iščemo odgovore.Kdo je kdo? Kdo se s kom ujema? Kdo se s kom krega? Ljubezen?

Na primer Mars določa, kako borbeni in trmasti bomo, Venera poskrbi za mir,lepoto in ljubezen, Sonce pa-Sonce ali sonce?! Vedno pride za nočjo.
Vedno pomeni prebujanje, toploto, širino, življenje, moč, upanje…

Predstavo smo zasnovali kot preplet prizorov od noči ,ko še posebej začutimo mističnost bivanja in povezanost z nevidnimi vesoljskimi silami ,ki nas v sanjah vodijo v neskončnost lastnih misli.
Smo sami? Je kdo nad nami? Smo v igri le Zemljani?
Kdo se »od zgoraj« igra z nami?
Jutro nas predrami in pripravi na vsakodnevne opravke in nove izzive.
Kaj pa novi dan prinaša v horoskopu? Radoveden in avanturističen »Ribon« prebere, da se bo zaljubil na prvi pogled. Katera bo »ta prava«?
Trmasta in temperamentena Bikica? Vročekrvna in borbena Ovnica?
Dvojčica, ki igra dvojno igro? Skrivnostna in sramežljiva Rakica?
Privlačna ,a gospodovalna Levinja? Spogledljiva in samovšečna Devica? Očarljiva, a neodločna Tehtnica? Ognjena in odločna Strelčevka?
Skrivnostno nevarna Škorpijonka? Samosvoja in samozadostna Kozoroginja?
Zračna in romantična Vodnarka?
Dan bo pokazal razplet zgodbe, v kateri se »od zgoraj« z »Zemljančki« igrata Mars in Venera. Zdrahe ali mir? Vojna ali ljubezen? Kdo bo imel odločilno besedo? Mars? Venera?
Ko dan utone v noč,se ponovno zazibamo v neskončnost lastnih misli in vprašanj. Smo sami? Je do nad nami? Smo v igri le Zemljani?

V HORORSKOPU , ki je humorno obarvan, se prepletajo različni mediji: ples, igra, glasba, zvoki, projekcije, računalniške animacije...

Predstava je doživela tudi odličen sprejem gledalcev aprila letos na festivalu mladih »TRANSGENERACIJE« v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Iz kritik:
»Projekt za pet! Prisrčno in profesionalno.Multimedijski projekt Plesnega foruma Celje je zadel žebljico na glavico.Dinamična plesna predstava z obilico humorja in zanimivimi scenskimi rešitvami....« ( Violeta Einspieler, Večer)

»Predstava je pravi posladek za mlade. Plesalci so se kot dobro uigrana ekipa odlično vživeli v igrivi tok dogajanja in se izkazali v široki paleti doseženega plesnega znanja.« (Daliborka Podboj, Novi tednik)