Novice

KLIK V STIK 2012

»KLIK V STIK« multmedijski projekt za mlade

Klik v Stikkoreografija: Goga Stefanovič-Erjavec
avtor glasbe in projekcije: Stane Špegel
kostumi: Gea Erjavec, Darja Vrebac
vizualna podoba: Tomaž Milač
tehnika in luč: Dušan Erjavec
ples in soustvarjanje: Anuša Dobrajc, Zala Gazvoda, Brina Jenček, Zala Jenček, Nika Josipovič-Kolar, Lina Krulec, Ana Kukovičič, Tamara Mitrović, Evelina Pristovšek, Anja Sirk, L. Rojk Štupar, Neli Zlatoper, Gašper Zevnik

V današnjem času si ne moremo zamisliti življenja brez računalnikov, mobitelov, televizije in predvsem virtualnih stikov, od katerih nehote postajamo vedno bolj odvisni.

Še posebej mladi, ki v poplavi vsakdanjih obveznosti preprosto nimajo časa za osebne stike s prijatelji, zato se vedno bolj družijo » na daljavo« virtualno, računalniško.

Preko spletov in klikov nabirajo številne informacije, igrajo se razne računalniške igrice, spoznavajo številne »prijatelje«, kar jim daje občutek povezanosti, druženja in priljubljenosti, a vendar, brez osebnega stika ostajajo osamljeni in sami s seboj.

Samo preprost klik in že je tu stik!

Skozi različne prizore iz računalniškega vsakdana, mladi postajajo vedno bolj podobni računalnikom. Podoživljajo računalniške igrice in postajajo del njih (PRIZOR »KOT RAČUNALNIK«)

Spreminjajo se v kačo, ki neusmiljeno požira in se veča v prizoru »SNAKE«. V »TETRISU« kombinirajo in oblikujejo nove in nove forme , z »MARIOM« postajajo junaki in se, z njim istovetijo, ko rešuje ugrabljeno princesko. Podoživljajo njegove boje s pošastmi in premagujejo vse ovire.

V prizoru »DRESS UP« postajajo modni kreatorji in ustvarjajo svoj svet mode . Popolnoma svobodno oblačijo svoje modele, ki jih sami ustvarjajo in določajo čisto svoje modne trende. V »RACINGU« podoživljajo dirke pogumnih dirkačev na neskončnih in nevarnih stezah…..

Njihova najbolj priljubljena oblika druženja je vsekakor »FACEBOOK«, na katerem objavljajo vse o sebi in berejo vse o drugih. Objavljajo svoje fotografije in zanimivosti iz svojega vsakdana ter se med seboj »lajkajo« in »not lajkajo«.

Tudi brez YOU TUBA si ne morejo zamisliti življenja, saj se tu skriva zakladnica računalniških igric in dragocenih informacij. Predstavlja »vrata« v svet.