Novice

VEČER SODOBNEGA PLESA/dve predstavi - 2013

-sobota, 23.11. ob 19.30:  VEČER SODOBNEGA PLESA/dve predstavi
     
       1.  PLESNI FORUM CELJE ob 19.30-  “PIKA, AMEN, STOP...”
         avtorski plesno raziskovalni projekt
                                                                     
Besedna igra  »pika, amen, stop, Marija, smreka, stop...«  predstavlja izhodišče za plesno raziskovanje mladih plesalcev, ki  skozi  preplet različnih koreografij, odkrivajo plasti sebe,  svojih  počutij,  pričakovanj, iskanj, medsebojnih odnosov  in svojih skritih želja.
 
Kdor trikrat zapored najhitreje izgovori te besede, se mu mogoče izpolni skrita želja.
 
Koreografije in mentorstvo: Goga Stefanovič-Erjavec, Aja Zupanec
Avtorski plesi: Lia Hofman, Iza Skok in Kaja Vajdetič
Ples in soustvarjanje: Jasmina Ajdnik, Ana Cvelfar, Lia Hofman,  Brina Jenček, Ana Krašovic, Tamara Macuh,  Eva Plevnik,  Evelina Pristovšek, Jaka Rehar, Alja Roškar,  Iza Skok, Ina Trefalt, Pia Žižek, Kaja Vajdetič


 


2.PLESNI TEATER VELENJE ob 20.30
      “ŽENSKI KUPE”
                                                     avtorski projekt  Tine Benko in Neže Jamnikar.
Plesna predstava išče svoj navdih v različnih življenjskih situacijah žensk, hkrati pa tudi v s tem povezani literaturi. Osnovna struktura predstave je vzeta iz romana Anite Nair, Ženski kupe, kjer se na nočnem vlaku srečajo ženske iz različnih okolij, generacij in življenjskih ozadij. Dolga vožnja, predvsem pa z zakonom določena, a prepotrebna intimnost prostora, sta jih vzpodbudili k zaupnemu pripovedovanju zgodb, ki so zaznamovale vsako od njih.
Na odru se skozi ples izriše sedem zgodb šestih žensk – mlade študentke, ki se spopada z bolečino ob izgubljeni ljubezni; starejše ženske, ki se ozira na svojo preteklost in živi v spominih na mladost; umetnice, ki neprenehoma išče sebe, lasten izraz in svoj prostor pod soncem; ženske iz navidez popolne družine, ki vedno težje prenaša pritiske zakonskega življenja; večno samske ženske srednjih let, ki svojo neuresničeno ljubezen utaplja v zabavljaštvu ter dekleta na poziv, ki je nepričakovano našlo pravo ljubezen.
Ena od zgodb je tudi zgodba o prijateljstvu med ženskami na tem vlaku, hkrati pa predstavlja posebno vez, ki jo ženske ustvarjamo med seboj