Novice

MEETING POINT/ PROSTOR SREČANJA - 2014

    15.4.2014 ob 20.00 Celjski dom
    31.5.2014 ob 20.00  v Stadthalle v Singenu.  
                                                              
                                                                   MEETING POINT/ PROSTOR SREČANJA
                                                                     Koprodukcijski plesno glasbeni projekt
V želji po mednarodnem sodelovanju in na podlagi odličnih dosedanjih sodelovanj v preteklosti ( leta 2000 kopr. projekt GET BACK:Plesni forum Celje in Mladinski godalni orkester Singen; leta 2009 projekt IONOSFERA 2 v Stadthalle Singen), smo po petih letih, preko Mestne občine Celje ponovno navezali stike z pobratenim mestom Singen oz. njihovo Glasbeno šolo .
 
Navdušila nas je ideja, da bi skupaj ustvarili glasbeno plesni projekt, v katerem bi njihov kitarsko-tolkalni orkester (okoli 30 članov) pod vodstvom dveh dirigentov Wernerja Klinghoffa in Rudija Heina igral v živo, mi bi pa na izbrano glasbo ustvarili izviren scenski projekt, v katerem bi sodelovalo 15 plesalcev Plesnega foruma Celje z dvema koreografinjma ( Gordana Stefanovič- Erjavec, kot vodja projekta in koreografinja Aja Zupanec)  ter  kostumografom (Damir Rakovič)  ki bo poskrbel za vizualno podobo projekta.

 Projektje že v svoji zasnovi  inovativen in zelo zahteven, saj koreografije in vizualna podoba projekta nastajajo popolnoma avtorsko izvirno.
 Izbor glasbe in živa izvedba bo v domeni glasbenikov in njihovih vodij iz Singena,  scenski delež, vsebinska zaokroženost , koreografija in avtorstvo  pa je  v celoti  prevzel Plesni forum Celje.
Projekt predstavlja velik izziv za vse sodelujoče in glede na svoj obseg predstavlja prav gotovo enega največjih  in zahtevnih projektov  PFC zadnjega časa.
 
Ime “MEETING POINT” je nastalo kot izhodišče sodelovanja mladih ustvarjalcev iz dveh držav, ki jih združuje umetnost. Glasba, ples, likovna podoba.
 
Točko ali prostor njihovega srečanja predstavlja oder, na katerem bodo prepletli svoje ustvarjalne energije in  z medsebojno glasbeno-plesno komunikacijo zgradili svoj pravljični svet v likovni podobi graščine.  Graščine, ki v prenesenem pomenu besede  predstavlja utrdbo, moč,  zavetje, dolgotrajnost..... za mlade ustvarjalce pa pomeni  graščino ustvarjalnosti,  mladosti, razigranosti, radovednosti, medsebojnih odnosov, ljubezni....
 
V želji, da se na njihovi umetniški točki srečanja “meeting point”, zgradi močna utrdba ustvarjalnih vezi, bodo na odru postavili “grad” iz najdragocenejših  snovi medsebojnega umetniškega navdiha.
 
Prve skupne vaje potekajo v Celju od 10.4. do 15.4. 2014, do prve slovenske premiere , ki je načrtovana v Celjskem domu.
Druge skupne vaje pa  bodom potekale v Singenu od 27.5. do 31.5. 2014,do premiere, 31.5.2014  v Stadthalle v Singenu. 
 
Trajanje:  60 min
 
Sodelujoči v projektu /Celje
Koreografija: Gordana Stefanovič-Erjavec, Aja Zupanec
Kostumografija, scena-Teater Ponorelli : Damir Raković
Plesalci: Jasmina Ajdnik, Ana Cvelfar, Lia Hofman, Brina Jenček, Ana Marija Koželnik,
Ana Krašovic, Tamara Macuh, Eva Plevnik, Evelina Pristovšek, Jaka Rehar, Alja Roškar,
 Ina Trefalt, Kaja Vajdetič, Pia Žižek
Video: Stane Špegel
Foto: Ana Straže, Tomaž Črnej