Novice

PONUDBA PLESNIH PREDSTAV

PONUDBA PLESNIH PREDSTAV 

S svojo 42. letno tradicijo na področju sodobnega plesa, izobraževanja, kulture, plesnih predstav, koncertov in prireditev,  Plesni forum Celje predstavlja enega izmed najbolj živahnih in razpoznavnih kulturnih centrov v Sloveniji, ki redno skrbi za kulturni utrip mesta ob Savinji.
Poleg lastne produkcije predstav, organizacije prireditev, številnih gostovanj doma in v tujini (za kar smo prejeli številna priznanja in nagrade), za šole in razne izobraževalne ustanove ponujamo tudi organizirane oglede naših predstav, s katerimi želimo sodobno plesno umetnost približati mlajši generaciji.
 
Naše predstave so narejene plesno-gledališko in so tako vsebinsko, kot tudi izvedbeno blizu generaciji, za katero so ustvarjene. Spodbujajo aktivno in kritično gledanje mladih ter jih hkrati usmerjajo k lastni ustvarjalnosti
Projekt lahko po dogovoru uprizorimo v dvorani Plesnega foruma Celje (do 150 gledalcev) lahko pa se dogovorimo tudi za gostovanja po kulturnih domovih, izjemoma tudi po šolah.
 
ZA PRVO IN ZA DRUGO TRIADO OŠ
 
»RAZIGRANE BISTROUMKE«-plesna lepljenka za otroke
 
Predstava izhaja iz otrok samih. Iz njihovih značajev in osebnostnih razlik.
Eni so umirjeni in zadržani, zaprti vase, drugi pa živahni, odprti ter komaj krotijo svojo energijo, ki jo pogosto sproščajo z nagajanjem in izzivanjem drugih. Zato pogosto med njimi pride tudi do prepira, a vendar skozi plesno ustvarjanje in medsebojno sodelovanje najdejo skupni jezik.
Iz rompompoma nastane om.
 
Plesno lepljenko sestavljajo prizori:
-RAZIGRANE BISTROUMKE
-OM IN ROMPOMPOM
-TI SI MI
-ŠEPETANJA
-MOZARTOVA KUGLICA
-LETIM…
-SANJE
 
 
ZA TRETJO TRIADO OŠ IN ZA SREDNJE ŠOLE
 
» PRAVILA IGRE SO?« - plesna predstava
 
Družabne igre imajo strukturirano obliko igranja. Glavne komponente so pravila, izzivi, interakcije in cilji. Vključujejo tako mentalne kot tudi fizične stimulacije. Igra je univerzalni del človeške izkušnje, ki jo zaznamo v vseh kulturah. Je sistem v katerem se igralci prostovoljno vključujejo v umeten konflikt, katerega rezultat je nepredvidljiv. V točki Pravila Igre so? izhajajmo iz strukturirane improvizacije posameznih plesalcev, od katerih vsak določa svoja pravila , ki tako postane nova igra.
 
Koreografija: Kaja Janjič, Gea Erjavec in Aja Zupanec
Plešejo: članice mladinske skupine Plesnega foruma Celje