Novice

»ŠKRAT SANJAVEC«

               »ŠKRAT SANJAVEC«          
                        plesna slikanica za otroke
pesmi: Feri Lainšček
glasba: Nino De Gleria
poje: Mia Žnidarič
koreografija: Goga Stefanovič-Erjavec
plešejo in igrajo:
Iza Teršek (Škrat), Ana Cizej (vila Zelenka), Neža Zevnik (vila Rozalija)
 Nana Čulk,  Pia Jelena Džakulin, Zala Gazvoda, Eva Leskošek, Neža Krajnc,  Klara Majcen, Alja Peček, Ema Ban, Ana Sodja, Tia Eria Skrt, Ajda Botolin, Ajda Drnovšek, Ula Polutnik, Sara Praznik, Nika Tavzes, Zala Vrečer, Špela Žičkar…
 
Plesna uspešnica za otroke, ki jo je spesnil naš priljubljeni pesnik in pisatelj Feri Lainšček, scensko pa pripravil Plesni forum Celje, že vrsto sezon razveseljuje najmlajše gledalce po  celi Sloveniji.
Med drugim je  predstava sodelovala  na Festivalu Lent  (Art Kamp) v Mariboru, prejela je nagrado  »Zlata pika« za najboljšo predstavo na  Aničinem odru  na Pikinem festivalu v Velenju leta 2011. V lanskem letu je bila izvedena na državni podelitvi nagrad za najboljše književno delo otroške in mladinske literature »Večernica« v Murski Soboti, bila uvrščena v otroške abonmaje v Domžalah, Laškem, Žalcu....
In kdo je pravzaprav  Škrat  Sanjavec ?  Je pravi škrat , ki se rad igra, nagaja  in se skriva  svojima  prijateljicama vili Rozaliji in  vili Zelenki,  ki ga skozi različne prizore v predstavi  iščeta  in tudi kdaj pa kdaj najdeta. In  ko že mislita, da ga imata,  jima  Škrat vedno znova v zadnjem hipu uide in se spet skrije.
 Škrat Sanjavec  je zelo priljubljen  v gozdu in v mestu, zato se z njim vsi po vrsti  radi zabavajo:  z njim zaplešejo miške v mestu  v mestu Šviga- Švaga,  z zajčki v Zajčji dobravi se igra skrivalnice  med rožami na travniku , v Lisičjem mestu išče svojo prijateljico Zofko,  v Sračjem gnezdu zapleše z vreščečimi  srakami, utrujen od potepanja in zabave se spočije pri svojem prijatelju medvedu, v Regariji se skriva in skače po mlakah s poskočnimi žabicami,   pri Regratovih lučkah v belini cvetov najde pravo skrivališče, a ga vili Rozalija in Zelenka presenetita, ko odpihneta  regratove cvetove na vse strani neba ter ga končno ujameta.
S  pomočjo domišljije in pravljičnih likov  vsi skupaj otroke popeljejo po mavrici domišljije v čarobni svet sanj.
 
Trajanje: 40 min
 ZA VRTCE IN PRVO TRIADO OSNOVNIH ŠOL