Novice

ponovitev Potoples

PLESNI FORUM CELJE

»POTOPLES«

znanstveno-fantastično potovanje v ples

PONEDELJEK, 30. 3. 2009 ob 18.00

idejna zasnova, koreografija: Goga Stefanovič-Erjavec

besedilo, koreografija, kostumografija: Gea Erjavec

glasbena in video podoba: Nadja Škataro

Plešejo in igrajo: Jasmina Ajdnik, Hana Cimperman, Sabina Čufer, Lia Hofman, Lea Jan, Ajda Pristovšek- Podergajs, Jaka Rehar, Alja Roškar,

Sara Sešlar- Naraks, Nika Vanovšek in Zala Verdel

Oblikovanje plakata: Iztok Skok

Produkcija: KUD Plesni forum Celje, Mestna občina Celje, Javni sklad RS za kulturo,

Forum D d.o. , S Dizajn

V želji, da mladim gledalcem na preprost, a izviren način približamo številno paleto različnih plesnih zvrsti in izrazov, ki so se razvijali skozi številna zgodovinska obdobja, smo ustvarili mladosten, privlačen, dinamičen, hudomušen znanstveno fantastični projekt o plesu.

SINOPSIS: Razred. Pouk. Vprašanje: »Kaj je bilo v začetku? Gib ali beseda?«.

Vname se prepir, ki sproži nenavadne dogodke. Učence zajame skrivnostni »časovni stroj«, ki jih vrtinči in odnaša v različna zgodovinska obdobja.

Predstava je nekakšen plesni potopis skozi čas, v katerem izvajalci »potujejo« v zgodovino in v bistvo plesa . Skozi različne gibe, zvoke, besede, glasbo, kostume, in rekvizite, odkrivajo skrivnosti plesa posameznih obdobij : od prvinskih plesov v pra zgodovini, plesov antičnih boginj in muz, prefinjenih dvorskih plesov, romantičnega baleta, pa do osebnosti in številnih smeri, ki so vplivale ter zaznamovale razvoj sodobnega plesa v 20. stoletju . Kakšen je ples danes in kam gre?