Novice

N.A.G. - plesni avtoski projektPLESNI FORUM CELJE
“N.A.G.”- plesni avtorski projekt
sobota, 27. junij 2015 ob 20.00

Scenarij, režija: Gea Erjavec,  Aja Zupanec
Koreografija: Nik Rajšek, Aja Zupanec , Gea Erjavec
Video in fotografije: Eva Klevska
Plešejo:Ana Cvelfar,  Lia Hofman,  Ana Krašovic, Eva Plevnik,  Evelina Pristovšek, Jaka Rehar, Alja Roškar, Ina Trefalt, Kaja Vajdetič in Pia Žižek
 
Izhodišče projekta, v katerem so ustvarjalne moči združili trije koreografi mlajše generacije, je identiteta mladega posameznika.
Ime »N.A.G.« predstavlja začetnice imen koreografov, a je hkrati miselna zveza z »razgaljanjem«.posameznika.
Po svetu naj ne bi hodili nagi...
Ampak, a je res samo obleka ta, ki nas pokrije? Prekrije? Zakrije?
Fejkamo. Ves čas fejkamo.
Polni smo zavedno - nezavednih tikov, zavajajočih pogledov, nepotrebnih zvokov in smehljajev s katerimi oblačimo svoj goli jaz.
Zrem v ogledalo in oči sprašujejo kdo sem? Podoba, ki jo zrem odgovarja kaj sem? Cesta, ki potuje v ogledalovo neskončnost šepeta kam grem?
Skozi ustvarjalni proces, gib, zvok, besedo, glasbo in projekcijo , si skušajo odgovorit na vprašanje: kdo sem?  Zakaj sem to, kar sem?
Plast po plast se »razgaljajo« in iščejo pot do sebe in do svoje identitete.
 
Kratka predstavitev avtorjev:
NIK RAJŠEK (23)-Mladi Trboveljčan pleše že več kot 10 let. S sodobnim plesom se je najprej srečal v domači glasbeni šoli, nadaljeval šolanje na Umetniški gimnaziji v Ljubljani, vmes sodeloval v projektih Plesnega foruma Celje, lani pa je zaključil šolanje na plesni akademiji Amsterdamse HS voor de kunsten. V lanskem poletju je ustvaril avtorski projekt INSTINKT, ki ga je predstavil v Trbovljah, v Plesnem forumu Celje in v Španskih borcih v Ljubljani. Istočasno je pripravil tudi plesne delavnice za plesalce Plesnega foruma Celje ter z njimi ustvaril gibalno osnovo za projekt N.A.G.
Trenutno pleše kot profesionalen plesalec v skupini Ronny & Guy v Groningenu na Nizozemskem.
 
AJA ZUPANEC (27)-je zapisana plesu že od malega. Po petnajstih letih plesnega dozorevanja v Plesnem forumu Celje, v katerem je izstopala tako po svoji nadarjenosti kot tudi prizadevnosti, je že kot mlada plesalka ustvarila številne zahtevne plesne vloge, sodelovala na številnih plesnih festivalih doma in v tujini ter kar dvakrat zmagala na državnem tekmovanju v avtorskih plesih OPUS 1.
Po končani plesni akademiji SEAD v Salzburgu leta 2011, deluje kot plesna pedagoginja v Plesnem forumu Celje in Glasbeni šoli Laško-Radeče. Kot plesalka in koreografinja  je l. 2012 ustvarila avtorski projekt PRIKRITO-RAZKRITO, v letu 2014 je delno kot koreografinja sodelovala v koprodukcijskem plesno glasbenem projektu »MEETING POINT« Plesnega foruma Celje in Glasbene šole Singen, s plesalci PFC pa  vsako leto ustvari krajše koreografije za plesne festival. OB soustvarjanju projekta »N.A.G.«, trenutno pleše tudi v mednarodnem projektu HUNTING SEASON  slovaškega koreografa Milana Tomašika.
 
GEA ERJAVEC (28)- je zapisana plesu od otroštva. Po plesnem izobraževanju v Plesnem forumu Celje, je že kot otrok nastopala v številnih predstavah in projektih doma in v tujini,  ter pridobivala dragocene plesne in scenske izkušnje.
 Svoje plesno šolanje je nadaljevala na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana-modul Sodobni ples, v letu 2014 pa je uspešno zaključila tudi študij plesa na Akademiji za ples Ljubljana. Med časom šolanja je v Plesnem forumu Celje ustvarila plesni projekt »POTOPLES« l. 2009 in avtorski projekt »FOLLOW ME« 2010, kot plesalka sodelovala v plesno glasbenem projektu »IONOSFERA« s glasbeno skupino Aperion (premiera je bila v Singenu, Nemčija) .
Kot igralka se je preizkusila v celovečernem filmu »IZHOD« režiserja Dejana Baboseka, ter sodelovala v številnih spotih in krajših filmih.
Kot plesalka, kasneje pa tudi kot koreografinja, pedagoginja in avtorica je redno sodelovala tudi s Teatrom POZITIV
(DIC Ljubljana) ter z njimi dosegala odlične uspehe, tako doma, kot tudi v tujini . Tako je npr. njen gibalno-gledališki projekt “Brave new world”, v produkciji DiC   bil proglašen za najboljšega  na  mednarodnem festivalu  Juventafest 2013 v Sarajevu. Trenutno soustvarja projekte v Teatru Ponorelli v Ljubljani ter redno poučuje in ustvarja s plesalci Plesnega foruma Celje.
 
Produkcija: Plesni forum Celje, Forum D d.o.o., Mestna občina Celje, Javni sklad RS za kulturo