Novice

BORIS CAVAZZA kvintet

PLESNI FORUM CELJE, petek 2.2.2018 ob 21.00
BORIS CAVAZZA kvintet

 Legenda, steber jugoslovanskega filma in gledališča, vendar tokrat ne kot igralec, temveč, kot pevec, interpret in poet, Boris Cavazza, bo s svojim kvintetom, katerega tvorijo sama zveneča imena domače in tudi širše glasbene scene; Igor Leonardi (kitara, soavtor glasbe), Tadej Kampl (kontrabas), Enos Kugler (bobni) in Primož Fleischman (saksofon) in seveda Boris Cavazza (glas, soavtor glasbe), predstavil svoj CD "11 korakov".  Gre za avtorske pesmi s pridihom swinga, jazza, bluesa, popevk in balad s poudarkom na mediteranskem melosu in poetiki. Vsaka skladba je svoj korak, ki pušča sled, na svojstven način. Od tu tudi naslov albuma. Boris Cavazza odpira vrata in nas vabi na glasbeno popotovanje, kjer nam govori o svetu in občutkih, ki ga obdajajo. Vrata zapre na toplem mediteranskem otoku, v soju lune in zvezd. Poleg novejših avtorskih nam bo Boris odpel tudi nekaj napoletanskih in sicilijanskih pesmi. Pridružite se nam.

Težko bi opredelil za kakšen žanr glasbe gre. Beseda šanson me moti, ker me spominja na pesmi iz preteklosti, ki niso bile vedno preveč posrečene. V mojem projektu gre za kantavtorske pesmi, ki so bodisi osebno izpovedne, ali ponazarjajo neka stanja, oziroma neka opažanja, ki so vezana na svet, ki nas obkroža. 
Naslov albuma 11 korakov, je mišljen kot sprehod skozi 11 tekstov, ki mi pomenijo vstop v čisto nov izrazni svet. Svet, ki sem ga že od nekdaj želel bližje spoznati.
S pomočjo kitarista in aranžerja Igorja Leonardija, s katerim sva dobro leto enakovredno sodelovala ter z ostalimi glasbeniki, smo, upam, ustvarili dovolj kvaliteten izdelek, ki bi lahko našel pot do širšega poslušalstva. Pričakovanja so seveda velika, kot pri vsakem projektu, ki se ga lotiš s srcem.
 
Boris Cavazza

Zasedba
Boris Cavazza-glas
Igor Leonardi-kitara
Primož Fleischman-saksofon
Tadej Kampl-kontrabas
Enos Kugler-bobni