Novice

JANEZ ŠKOF in ČOMPE

PLESNI FORUM CELJE, sreda 6.2.2019 ob 21h
JANEZ ŠKOF IN SKUPINA ČOMPE- Koncert v počastitev Kulturnega praznika
Vrhunskega igralca Janeza Škofa ni treba posebej predstavljati, saj velja za enega najbolj žlahtnih igralcev v Sloveniji, ki je svoje dolgoletno igralsko delo lani okronal še z najvišjo gledališko nagrado -Borštnikovim prstanom za življenjsko delo.
Znan je tudi po svojem uspešnem sodelovanju s skupino odličnih glasbenikov ČOMPE, ki letos praznujejo že 25.obletnico delovanja.
"Šesteroglava banda", kot se radi imenujejo, še zmeraj vedno znova navdušuje s svojim edinstvenim repertoarjem, s hrupnim elanom, razglašeno uigranostjo in interpretativnim mojstrstvom.
V svoj repertoar so poleg pesmi Daneta Zajca vključili tudi druge pesnike. Tako so uglasbili še nekatere pesmi Edvarda Kocbeka, sonet Milana Jesiha, svoje pa je v znameniti Človeški ribici dodal tudi Andrej Rozman Roza.
Obeta se nam še en izjemni kulturni dogodek, saj so koncerti skupine ČOMPE prava redkost, tako kot je redkost droben krompir čompe iz doline Trente. Naj gre za skupino ali hrano – navdušujeta predvsem sladokusce.
Člani skupine so Janez Škof (diatonična harmonika, vokal), Neža Zinaić (violina), Breda Krumpak (altsaksofon), Žiga Saksida(alt-, baritonsaksofon), Silvo Zupančič (kitara) in Marjan Stanič (bobni, tolkala).
Cena vstopnice: 20 eur
Zaradi omejenega števila mest priporočajo rezervacije
Več: Plesni forum Celje, Trubarjeva 1a (vsak delovnik od 15.00-22.00); tel. 031 413 409