Novice

14.KORPUS

PLESNI FORUM CELJE,24.9. - 26.9.2021

14.KORPUS, koreografska platforma plesnih ustvarjalcev
14. KORPUS v Plesnem forumu Celje je za nami. Srečni, da smo ga, kljub vsem covid omejitvam uspešno izpeljali :)
Je edini festival sodobnega plesa na celjskem območju, ki nam ponuja tri dni plesnih ustvarjalnih užitkov in dosežkov ter nam da , vsaj delček vpogleda v raznoliko sodobno plesno sceno.
 
Prvi večer, v petek, 24.9. ob 19.00 - "PESEM TELES" nam bo ostal v spominu po številnih mladih plesalcih, ki so nas navdušili s svojo ustvarjalnostjo, talentom, močno izpovedjo in prepričljivostjo odrske izvedbe. Prava poezija plesa!
Hvala vsem sodelujočim skupinam in vsakemu plesalcu posebej: Qulenium Kranj -mantorica: Ana Romih , Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana (SVŠGUGL) -mentor: Leon Marič, Plesni studio N Velenje- mentorica: Nina Mavec Krenker, Plesna Izba Maribor- April Veselko, KID Plesonoga Cerknica- mentorica: Jelena Oleami in Plesni forum Celje- menttorice: Ana Cvelfar, Sava Malenšek in Goga Stefanovič-Erjavec.

Drugi večer, v soboto, 25.9. ob 19.30- "MEASURE OF PLEASURE/ ODMERJANJE UŽITKA, plesna predstava, ki je za vse prisotne predstavljala pravi energetski šok.
Plesalci Mojca Majcen, Urša Rupnik in Igor Sviderski so na odru razturali in se razdajali do konca. S svojo udarno energijo in plesom so dvignili temperaturo v dvorani kar za nekaj stopinj. Vročeee...!

Tretji večer, v nedeljo, 26.9. ob 19.00- "POTOPLES"- premiera plesno gledališkega projekta za mlade
Časovni stroj je premetaval mlade plesalke in občinstvo po pestri ter bogati zgodovini plesa od prazgodovine do danes. Mlade plesalke skupine FORUM B so prepričale z odlično in prepričljivo izvedbo ter nas v eni uri popeljale v čudežni svet plesne umetnosti.
Čestitkein srčno upamo še na veliko ponovitev!
Bravo plesalke Lena Čulk, Sofija Ermakova, Zoja Jager, Mia Jenček Alena Marčič, Miša Rančigaj, Ana Steblovnik, Kristina Trkmič in Tara Ema Žnidar !!!
14. KORPUS bo še dolgo odmeval in plesal v našem spominu <3

Hvala Izi Skok za projekcije in vizualno podobo, Nadji Škataro za oblikovanje promocijskih materialov, Dušanu Erjavcu za tehnično podporo, Aljoši Benčina za uskladitev glasbene podlage s projekcijami , Tomažu Črneju iz JSKD OI Celje za podporo in še mnogim iz ozadja , ki ste nam bili v podporo !!!
 
Foto: Nuša Ofentavšek