Novice

SHELTER/ZAKLONIŠČE - plesna predstava

V petek, 19. novembra ob 19:30 bo v dvorani Plesni forum Celje v sklopu gledališkega cikla Hiša kulture Celje gostovala plesna predstava Shelter/Zaklonišče plesne akademije iz Beograda- Inštituta za umetničku igru.
Plesna predstava SHELTER je po besedah ustvarjalcev nov, neobičajen ustvarjalni proces, ki ga navdihujejo ritmi glasbenih partitur v katerih glasba in ples ustvarjata občutek hitrosti, telo silita v gibanje in letenje ter pripovedujejo epsko zgodovinsko pripoved o zgodovini Beograda, razpetega med stalnim rušenjem in gradnjo. Analizirajo kategorijo propadanja, razpadanja, celo tistih struktur, za katere verjamemo, da so večne.
Znotraj tega plesalci zgradijo zaklonišče, zatočišče, ki nam omogoča odpiranje k svetu vsem njegovim kontradikcijam navkljub, in doseganje miru in tišine v središču urbanega vrveža in dramatičnosti vsakdana. Lovijo trenutke zavedanj, da je najvarnejše zatočišče, najsvetejši tempelj – naše telo.
Koreografa: Jonathan Pranlas-Decours in Christophe Beranger
Plesalke: Katarina Bućić, Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Katarina Ilijašević, Sonja Stojanović in Tijana Ostojić.
Glasba: Michael Gordon, David Lang in Julia Volfe
Besedilo: Deborah Artman
Trajanje: 35 minut
Število mest je omejeno. Cena vstopnic je 5 EUR za mlade do 27 let in člane DLUC ter 12 EUR za ostale. Nakup vstopnic je možen na spletni strani mojekarte.si, na bencinskih servisih Petrol in OMV ter eno uro pred dogodkom na prizorišču.