Novice

VIKEND SODOBNEGA PLESA & PLESNEGA PERFORMANSA - 2023

PLESNI FORUM CELJE
Vikend sodobnega plesa & plesnega performansa
SOBOTA,  11.2.2023 ob 19.30 - INANNA
NEDELJA, 12.2.2023 ob 19.30 – ODMERJANJE UŽITKA 
INANNA
 ideja, gib in koreografija: Gea Erjavec, video: Ronja Hage Tange
INANNA je avtorski vizualni plesno - gledališki performans o moči in hkrati krhkosti ženske narave.  Je starodavna mezopotamska boginja zemlje in neba, je boginja ljubezni, plodnosti in prepira. Povezujejo jo tudi z lepoto, pravičnostjo in politično močjo. Pojavlja se v številnih mitih, ki vključujejo njeno prevzemanje domen drugih božanstev. Verjeli so, da predstavlja vse pozitivne in negativne vidike civilizacije. Hkrati  simbolizira žensko naravo in moč ter biva v vsaki izmed nas.
ODMERJANJE UŽITKA
ODMERJANJE UŽITKA 2 - Plesna predstava, avtorji : Urša Rupnik, Igor Sviderski in Mojca Majcen, izvajalci : Mojca Majcen, Urša Rupnik, Igor Sviderski in Katja Kučina, režija in dramaturgija : Alen Jelen, glasba : David Nik Lipovac, oblikovanje luči /: Danilo Pečar, kostumografija:  Anka Rener Kremžar, izdelava kostumov: Cvetka Božič, fotografije: Drago Videmšek, produkcija: Studio za svobodni ples, društvo, koprodukcija: Plesni Teater Ljubljana / Dance Theatre Ljubljana, v sodelovanju s : Plesni Epicenter, KUD Igen, medijski pokrovitelj : Parada plesa / Dance Parade, finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS / Ministry of Culture RS
O PREDSTAVI: Plesna predstava Odmerjanje užitka 2 nastaja kot nadaljevanje plesne predstave Odmerjanje užitka. V novi različici avtorji raziskujejo možnosti kanaliziranja frustracij hektičnega življenja 21.stoletja preko ritmične plesnosti, lepljenja, kolažiranja in preigravanja različnih vsebinskih in kompozicijskih situacij. Ponavljanje akcij v različnih kontekstih in trenutkih razpira vpogled v možnosti razumevanja užitkov, ki mestoma prerastejo v obsesijo, frustracijo in brišejo mejo med agonijo in zadovoljitvijo.
Si še upamo odmerjati užitek?