Novice

PLESNI FORUM CELJE

48 LET NA KRILIH PLESA

Plesni forum Celje ni samo plesna šola, je način življenja, prepričanje!

Smo eden najpomembnejših plesno-gledaliških centrov v Sloveniji  48. letno uspešno tradicijo na področju sodobnega plesa in plesnega gledališča.

Naše področje delovanja zajema:

plesno izobraževanje , produkcijo plesnih projektov, sodelovanja in gostovanja na festivalih ter plesnih srečanjih, organizacijo koncertov , prireditev in gledaliških dogodkov. Redno skrbimo za izobraževanje in umetniški razvoj mladih plesalcev ,od katerih so nekateri izmed njih uspešno nadaljevali svoja šolanja na plesnih akademijah v tujini in se plesu zapisali poklicno.

UMETNIŠKO VODSTVO:

PLESNI FORUM CELJE, deluje pod umetniškim vodstvom Gordane Stefanovič-Erjavec, plesalke, koreografinje in pedagoginje, ki je njegova članica od same ustanovitve 1976. Je dobitnica številnih nagrad in priznanj za plesno področje:
Zlata ptica Slovenije 1984, nagrada za koreografijo Slovenska rapsodija na Dnevih plesa 1984, Srebrni znak ZSMS 1985; Nagrada mesta Celja 1986, Listina Mete Vidmar 1989, Plaketa Mete Vidmar 1996, Srebrna plaketa ZKO 1996, Bronasti grb mesta Celja 1997,Srebrna plaketa Javnega sklada za kulturo RS za dolgoletno in uspešno delo ter za pomemben prispevek k razvijanju sodobne plesne umetnosti 2008...).
»Ob 48. obletnici lahko brez lažne skromnosti rečem, da je Plesni forum eden izmed najbolj pomembnih plesnih centrov v Sloveniji, iz katerega prihajajo nove in nove generacije plesalcev.
Naša kvaliteta se ves čas manifestira, tako na plesnih revijah in festivalih, kot tudi na plesnih tekmovanjih OPUS 1 , na katerih naši plesalci vedno izstopajo, tako po ustvarjalnosti, kot tudi po plesni izvedbi ter prepričljivosti na odru. Redno se predstavljamo z novimi, inovativnimi projekti za vse generacije, ki občinstvo in kritike vedno znova prepričajo.

Plesni forum Celje ni samo plesna šola, je način življenja, prepričanje!

Vsekakor sem najbolj ponosna na številne plesalce, ki so odraščali ob meni in se skozi številne plesne predstave kalili v krasne ustvarjalce in zanimive osebnosti. V medsebojnem sodelovanju, plesnem ustvarjanju in tudi druženju so se med nami razvile močne človeške vezi, ki ostajajo.., ne glede na dejstvo ali so se kasneje v ples usmerili tudi poklicno ali so se posvetili čemu drugemu v življenju. V vsakem od njih je ostal delček mene, plesa, kot pomemne življenjske izkušnje!«

GOGA O PLESU: bitje srca, govorica dihov, utrip žil, večno iskanje, ljubezen, iskrenost, občutek, čas, prostor, glasba, veter, dotik, strast, svoboda, moč, lahkotnost, padec, dvig,vonj, trma, vztrajnost, disciplina, boj, potenje, trema, mir, bolečina, pogum, užitek, ponos, predanost, zavedanje, odkrivanje, pot do ljudi, pot do sebe...